Abborrtjärnstugan

Abborrtjärnstugan är en stuga där det går att övernatta och ligger i Vändåtbergets naturreservat. Vändåtbergets naturreservat utgör ett av landets mest värdefulla exempel på nordlig barrskog, tajga. Här finns flera typer av naturskog som i olika grad är präglad av tidigare skogsbränder. Genom reservatet går vandringsleden Urskogsleden och i stugan med kamin där du kan övernatta.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasternorrland/besoksmal/naturreservat/vandatberget.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Abborrtjärnstugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Bågalidens raststuga

Bågalidens raststuga är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Bågalidens naturreservat. Bågalidens naturreservat är ett av länets högsta berg med toppen på 530 meters höjd. Här finns ett gammalt brandbevakningstorn och en raststuga. Utsikten uppifrån tornet är imponerande. Under vintern är berget ett välbesökt utflyktsmål eftersom det går en skoterled upp till toppen.

Bågalidens brandtorn

Bågalidens brandtorn ligger i Bågalidens naturreservat. Tornet byggdes under 1939 för brandbevakning och är en 8 meter hög konstruktion i järn.

Sexbergets brandtorn

Sexbergets brandtorn byggdes under 1941 och för att brandbevakning skulle kunna utföras. Tornet är 12 meter högt och konstruerat i järn.

Rödmyranstugan

Rödmyranstugan är en övernattningsstuga med kamin som ligger i Kålhuvudets naturreservat. Kålhuvudets naturreservat är ett av Västernorrlands läns intressantaste naturskogsobjekt.

Lillsjökojan

Lillsjökojan är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Lillsjöslåtterns naturreservat. Lillsjöslåtterns naturreservat är en bevattnad slåttermyr vid Lillsjön i Rödvattnet som är unik. Den är en av de sista silängarna i landet som fortfarande brukas. En slåtterdag i augusti kan verka som en idyll men vittnar om det hårda slit som tidigare var nödvändighet för överlevnad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.