Åbostugan Raststuga är en övernattningsstuga som ligger i Malingsbo-Kloten. Malingsbo-Kloten är ett naturreservat som bjuder på stora områden med skogar, sjöar och vattendrag och här finns något att göra under alla årets månader. Här finns hundratals kilometer med vandringsleder genom slingriga stigar och förbi orörda vattendrag och flertalet grillplatser.
Källa: https://www.kopparbergarn.se/utflykt-till-abostugan/
Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.
Karta till Åbostugan Raststuga
Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se
Äventyr i närheten
Nothuskojan
Nothuskojan är en övernattningsstuga som ligger i Malingsbo-Kloten. Malingsbo-Kloten är ett stort och kuperat barrskogsområde med campingplatser, fiske- och kanotvatten och vandringsleder. Området är mycket populärt för friluftsliv och har långa vandringsleder och fina vatten för fiske och paddling.
Abborrtjärnskojan
Abborrtjärnskojan är en övernattningsstuga som ligger i Malingsbo-Kloten. Malingsbo-Kloten är ett stort och kuperat barrskogsområde med campingplatser, fiske- och kanotvatten och vandringsleder. Området bjuder på stora områden med skogar, sjöar och vattendrag och här finns något att göra under alla årets månader.
Läs mer om Abborrtjärnskojan här
Gillersklacks Brandtorn
Gillersklacks Brandtorn ligger norr om Kopparberg. Tornet som är 13 meter högt byggdes 1940 av Luftskyddsinspektionen.
Läs mer om Gillersklacks Brandtorn här
Bråtenskojan
Bråtenskojan är en övernattningsstuga som ligger i Malingsbo-Kloten. Malingsbo-Kloten är ett stort och kuperat barrskogsområde med campingplatser, fiske- och kanotvatten och vandringsleder. Området bjuder på stora områden med skogar, sjöar och vattendrag och här finns något att göra under alla årets månader. Bråtenskojan är en av flera övernattningsstugor längs Malingsbo-Klotenrundan.
Kaveltorps gruvfält
Kaveltorps gruvfält ligger i utkanten på Kopparberg. Här bröts bland annat kopparmalm från omkring 1640 fram till att gruvan slutligen lades ner 1971. Källa: http://minehunters.de/index.php/altbergbau/gruvors-i-sverige/kaveltorp-gruvor Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Kaveltorp