Alderbäcksrörsstugan

Alderbäcksrörsstugan är en övernattningsstuga som ligger i Färnebofjärdens nationalpark. Nationalparken ligger i skärningspunkten mellan fyra län (Uppsala, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län) och är ett unikt älvlandskap i en påfallande vacker del av Nedre Dalälve³. Här finns sjöar, forsar, våtmarker och skogar som bildar en mosaik av speciella miljöer. Stugorna går inte att boka och kan inte anses som upptagna. Stugan i Alderbäcksrör är öppen 1 jan till 30 sep. De övriga stugorna är öppna året om.

Källa: https://cyklapaddla.se/objekt/alderbacksror-raststuga/

Källa: https://www.sverigesnationalparker.se/globalassets/farnebofjarden/filer/farnebofjarden-nationalpark-oppna-raststugor-maj2022.pdf

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Alderbäcksrörsstugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Tinäsets fäbod

Tinäsets fäbod är en övernattningsstuga med 4 bäddar som ligger i Färnebofjärdens nationalpark. Nationalparken är belägen i skärningspunkten mellan fyra län (Uppsala, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län) och är ett unikt älvlandskap i en påfallande vacker del av Nedre Dalälven. Det finns flera vägar in i nationalparken och det går att övernatta i 4 avgiftsfria mindre raststugor med mycket enkel standard där du får sova max två nätter.

Göksnäset

Göksnäset är en övernattningsstuga som ligger i Färnebofjärdens nationalpark. Nationalparken är belägen i skärningspunkten mellan fyra län (Uppsala, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län) och är ett unikt älvlandskap i en påfallande vacker del av Nedre Dalälven.

Österbo fäbodar

Österbo fäbodar är en övernattningsstuga som ligger längs Kyrkstigen. Kyrkstigen är en lättvandrad stig som är ungefär 9 km lång och tar dig genom högrest skog och längs spänger över den stora blöta Nordmyran. Du kommer förbi den gamla kolningsplatsen Messkog.. Fäbodarna ligger vid Hundsjön längs med kyrkstigen mellan Skekarsbo och Tärnsjö. Hit togs djur på sommarbete redan på 1200-talet och fäbodarna var i bruk ända till 1942.

Messkogs Kolarkoja

Messkogs Kolarkoja är en övernattningsstuga belägen längs Kyrkstigen. Stugan är en gammal kolarkoja där det går att övernatta. Kyrkstigen är en vandringsled som går söderut genom byn och startar vid Messkog Skekarsbo. Här finns även en grillplats med bord och bänkar.

Skekarsbo Torn

Skekarsbo torn ligger i Färnebofjärdens Nationalpark och är ett väldigt stadigt trätorn. På platsen finns även grillplats. Källa: Jonte Westman

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.