Ängsgrottan

Ängsgrottan ligger i Korallgrottans naturreservat i norr Jämtland.

Notera att i Korollgrottans naturreservat där denna grotta ligger är det inte tillåtet att ta sig in i grottorna utan guide.

Källa: https://speleo.se/wp-content/uploads/2014/05/Grottan_2014_nr_1.pdf

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Ängsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Korallgrottan

Korallgrottan som ligger i norra Jämtland är Sveriges längsta grotta och är uppmätt till 6300 meter lång. Grottan är en karstgrotta, vilket betyder att grottan skapats genom att vatten löst upp den omgivande stenen. Allt eftersom vattnet urholkat djupare delar så har delar torrlagts.

Korallgrottans raststuga

Korallgrottans raststuga är en stuga där det går att övernatta och ligger i Korallgrottans naturreservat. Naturreservatet är beläget i Jämtlands län och är känt för sin karstnatur. Karstnatur är en naturtyp som kännetecknas av kalkstensområden med grottor och underjordiska floder. Korallgrottan har bildats på samma sätt som Bjurälvens vackra och mycket speciella landskap. Vatten har sipprat fram genom sprickor i kalkstenen och bildat vindlande grottor.

Kylskåpet

Kylskåpet är en grotta i norra delen av Jämtland i Korallgrottan naturreservat.

Doliningången

Doliningången är en av ingångarna till den stora Korallgrottan och ligger i Korallgrottans naturreservat i norr Jämtland.

Skymningsgrottan

Skymningsgrottan ligger i Korallgrottan naturreservat i norr Jämtland. Grottan är en av ingångarna till den stora Korallgrottan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.