Åttjärnsbodarna

Åttjärnsbodarna är en fäbodvall där det går att övernatta och ligger i Åttjärnsbodarnas naturreservat. Åttjärnsbodarnas naturreservat är ett spännande naturreservat som innehåller inte bara en av länets mest skyddsvärda skogsmiljöer, utan även en fäbodplats som minner om äldre tiders nyttjande av skogen. På fäbodvallen går det att övernatta i en av stugorna.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasternorrland/besoksmal/naturreservat/attjarnsbodarna.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Åttjärnsbodarna

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Erikstorp

Erikstorp är en övernattningsstuga som ligger längs Nätraåns kanotled. Nätraåns kanotled är en smal och vacker å med många krökar och få forssträckor. Det är en kanotled för hela familjen och sträcker sig från Skorped till Sidensjö på en sträcka av ca 5 mil. Vanligtvis tar det 2-3 dagar att paddla om man driver med strömmen.

Mellanstugan

Mellanstugan är en övernattningsstuga som ligger i Nätraåns kanotled. Nätraåns kanotled är en smal, vacker och lugnflytande å med många krökar och få forssträckor. Leden sträcker sig från Skorped till Sidensjö en sträcka på ca 5 mil. Vanligtvis tar det 2-3 dagar att paddla om man driver med strömmen.

Storbäcken

Storbäcken är en övernattningsstuga belägen längs Nätraåns kanotled. Stugan har fyra bäddplatser, kamin, torrtoalett och grillplats. Ved finns tillgängligt men det finns ingen soptunna så ta med soporna härifrån. Nätraåns kanotled är en smal, vacker och lugnflytande å med många krökar och få forssträckor. Leden sträcker sig från Skorped till Sidensjö en sträcka på ca 5 mil. Vanligtvis tar det 2-3 dagar att paddla om man driver med strömmen.

Nävernäsans brandtorn

Källa: https://hogakusteninland.com/vandring/navernasan

Nävernäsans raststuga

Nävernäsans raststuga är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Nävernäsans naturreservat. Nävernäsans naturreservat är ett friluftsområde med en höjd på över 500 meter över havet och utsikt från berget Nävernäsans topp som är imponerande, särskilt om man vågar klättra upp i tornet. Reservatet omfattar även sydsluttningens barrskog samt i norr några mindre myrar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.