Bârnan

Bârnan eller Bârn är en grotta som ligger under stenblock sydost om Nästansjö utanför Vilhelmina. Förr i tiden trodde man att vittran bodde här.

Källa: https://www.nastansjo.se/sevart.htm

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC7AEAZ

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Bârnan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Lakansjökojan

Lakansjökojan är en övernattningsstuga som ligger i Dainans naturreservat. Dainans naturreservat är ett stort område som består av gamla grannaturskogar, barrskogar som påverkats av brand och en mosaik av skogs- och myrlandskap. Bitvis är skogen urskogsartad vilket betyder att det saknas spår av mänsklig påverkan. Kojan är olåst och övernattning i kojan är gratis. Det är enkelt boende med sovplatser, kamin, bord och stolar. Ta med all utrustning.

Dainanässtugan

Dainanässtugan är en övernattningsstuga som ligger i Dainans naturreservat. Dainans naturreservat är ett stort område som består av gamla grannaturskogar, barrskogar som påverkats av brand och en mosaik av skogs- och myrlandskap. Bitvis är skogen urskogsartad vilket betyder att det saknas spår av mänsklig påverkan. Stugan har två våningssängar som rymmer 4-6 personer. Stugan är olåst och övernattning kostar 200 kr per person och natt. Barn 0–15 år bor gratis. Avgiften används till stugans underhåll, utrustning och ved. Betalningsinformation finns i stugan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.