Bastnäs gruvfält

Källa: http://minehunters.de/index.php/altbergbau/gruvors-i-sverige/bastnaes-gruvor

Karta till Bastnäs gruvfält

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Funckgruvan

Funckgruvan ligger öster om Skinnskatteberg. Gruvan är omnämnd redan på 1765 års gruvkarta. Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC14AAE_tribute-to-miners-4?guid=f4989569-e971-434f-80a8-49d12809073a Källa:

Älg Eriks stuga

Älg Eriks stuga är en övernattningsstuga belägen längs Bruksleden. Stugan ligger i en skogsglänta där det även finns gott om plats att slå upp tält. Inne i stugan finns våningsbäddar med plats för minst sex personer.

Lindbostugan

Lindbostugan är en övernattningsstuga som ligger längs Bruksleden. Stugan är tillgänglig för alla som är ute och vandrar och det finns möjligheter för grillning. Bruksleden är en vandringsled som går genom Bergslagen och Dalarna och är totalt 270 km lång. Leden går genom skogar, över berg och genom byar och erbjuder en möjlighet att uppleva friluftsliv på nära håll.

Bråtenskojan

Bråtenskojan är en övernattningsstuga som ligger i Malingsbo-Kloten. Malingsbo-Kloten är ett stort och kuperat barrskogsområde med campingplatser, fiske- och kanotvatten och vandringsleder. Området bjuder på stora områden med skogar, sjöar och vattendrag och här finns något att göra under alla årets månader. Bråtenskojan är en av flera övernattningsstugor längs Malingsbo-Klotenrundan.

Lilla Haraldstorpskojan

Lilla Haraldstorpskojan är en övernattningsstuga som ligger i Malingsbo-Kloten. Malingsbo-Kloten är ett stort och kuperat barrskogsområde med campingplatser, fiske- och kanotvatten och vandringsleder. Området bjuder på stora områden med skogar, sjöar och vattendrag och här finns något att göra under alla årets månader.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.