Bastvallen

Bastvallen är en rast- och övernattningsstuga som ligger längs Kolarstigen. Kolarstigen är en vandringsled som sträcker sig genom Norrbo socken i Hälsingland. Leden är ca 20 km lång och går genom skogar, över myrar och längs med sjöar. Vid Bastvallen finns det även ett torrdass och en källa.

Källa: https://norrbo.nu/natur/norrbo-leder/kolarstigen/

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Bastvallen

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Gropomdal

Gropomdal är en ravin nordväst om Hudiksvall. Ravinen är ungefär 100 meter lång och i öster består den av en klippvägg. Platsen och namnet är känt redan från 1600-talet

Lappkyrkan

Lappkyrkan är en grotta som ligger vid Älgered sydost om Hassela. Grottan har bildats under ett klippblock. I en reseskildring för 1796 berättas att en familj med samer bodde på platsen. Familjen bestod av nio personer som bodde i en stor koja hade 100 renar.

Sniverbergsgrottan

Sniverbergsgrottan ligger vid Gammelvallen som ligger utanför Olsbo norr om Hudiksvall. Grottan sägs vara minst 30 meter lång. Det berättas att under ett trollbröllop i grottan så spelade Näcken så fort på sin fiol att tre trollungar var tvungna att hälla vatten på stråken så att den inte skulle fatta eld.

Luråstornet

Luråstornet är ett gammalt brandtorn beläget på Granåsen. Tronet byggdes för brandbevakning 1939 och är 16 meter högt.

Brandtorn på Glavsberget

Tornet är en stålkonstruktion och är 14 meter högt. Från toppen är det milsvid utsikt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.