Belsåstornet

Belsåstornet är ett högt brandtorn på 20 meter som har en milsvid utsikt över de stora skogarna i Hälsingland.

View this post on Instagram

Gaaah! ??? #belsåstornet

A post shared by Sofia Larsson (@sofiamedte) on

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GCQP92_belsastornet?guid=bf56890c-0ffc-4b1a-a5f1-45a29fdc434d

Karta till Belsåstornet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Annefors skogskoja

Annefors skogskoja är en kolarkoja som ligger längs Finnskogsleden. Det går att övernatta i kojan och det finns även ett utedass i anslutning till kojan. Finnskogsleden är en 35 km lång led som går att dela upp i flera mindre sträckor. Längs leden finns en stark anknytning till finnskogen med finnbosättningar, fäbodar och minnen av forna tiders skogsbruk.

Tjuvbergets brandtorn

Beskrivning saknas tyvärr för denna plats.

Grottan i Tjuvberget

Grottan i Tjuvberget ligger i ett naturreservat söder om Bollnäs. Grottan är ungefär femton meter lång men det finns flera sidogångar. Enligt en berättelse från 1790-talet ska ett rövarband sextio år tidigare gripits vid grottan.

Gäddtjärnskojan

Gäddtjärnskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Finnskogsleden i Hälsingland. Stugan är stor och rymlig och har sovslafar, eldstad, bänkbord och vedförråd. Intill kojan finns även dass och en källa där du kan fylla på vatten.

Prästnäset

Prästnäset är en övernattningsstuga som ligger längs med Hälsingeleden och är en vandringsled som sträcker sig från Bollebergets skidstadion till Orbaden/Orfa. Leden börjar ca 300 m.ö.h., och är inledningsvis omgiven av skog och berg med milsvid utsikt. Tält är nödvändigt för övernattning längs merparten av denna sträckning, men stugor för detta ändamål finns t ex vid Hårgbodarna, Prästnäset och Bolleberget. Hälsingeleden är en vildmarksled som går stundtals långt från modern bebyggelse.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.