Bergsalen

Svenska grottor

I Sångaremåla, 3 km SV om Urshult och ca 12 km V om Tingsryd skall enligt litteraturuppgift finnas en grotta. Lokalbefolkningen i Sångaremåla säger dock att någon grotta inte finns i området.

Karta till Bergsalen

Visa positionen i Google Maps

Äventyr i närheten

Lindalafallet

Lindalafallet är ett mindre vattenfall väster om Tingsryd.

Drakakistan

Drakakistan är en grotta som ligger vid Åsnen mellan Tingsryd och Älmhult. Grottan består av en spricka i berget som täcks av två stora block. Grottan har en längd av sju meter.

Rövarekulan

Rövarekulan är en grotta som är ca 4 gånger 2 meter som bildats av 4-5 stycken stenblock. Inne i grottan finns en vattenkälla.

Trollberget

I bokskogen vid Åsnens strand ligger Trollberget med sina spännande grottor och gångar. Bakom en järndörr finns en stor sal som rymmer trollens guld och silver. Ännu har ingen hittat den dörren. https://www.instagram.com/p/B_aHxF5ljli/?utm_source=ig_web_copy_link

Pinnö trollhallar

Pinnö trollhallar är en mindre grotta som ligger nordost om Tingsryd. Det sägs platsen att en gång i tiden varit bostad åt trollen. Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/dcf34c6d-4fef-4e0c-b539-47eb7dd0b075 Källa: Eget besök på platsen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *