Bjästabodarna

Bjästabodarna är en övernattningsstuga som ligger i Nätra fjällskog. Nätra fjällskog är ett spårsystem som binder samman ett 10-tal fäbodvallar i Höga Kusten. Det är tillåtet att vistas i fäbodstugorna för en fikapaus eller övernattning. Västanåhöjden är den högst belägna toppen i Nätra fjällskog med 430 m.ö.h.

Källa: https://friluftsbyn.se/att-gora-hoga-kusten/langdskidor-hoga-kusten/langdskidor-i-natra-fjallskog/

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Bjästabodarna

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Kornsjöbodarna

Kornsjöbodarna är en övernattningsstuga som ligger i Nätra fjällskog. Nätra fjällskog är ett omtyckt friluftsområde där många människor söker sig upp för att njuta av den storslagna naturen. Vintertid finns ett flitigt använt spårsystem för skidor. I Nätra fjällskog finns det 8 stycken raststugor och vintertid ett skidspår på ca 30 kilometer. Vid startplatserna finns parkering, öppna stugor och informationstavlor.

Skrikestugan

Skrikestugan är en övernattningsstuga som ligger i Nätra fjällskog. Nätra fjällskog är ett friluftsområde med 8 raststugor och ett skidspår på ca 30 kilometer. Området har ledförbindelse med Vibyggerå friluftsområde i Docksta, Kramfors kommun. Du kan parkera vid antingen Skrikestugan eller Hinnsjöstugan.

Viksbodarna

Viksbodarna är en övernattningsstuga belägen i Nätra fjällskog. Nätra fjällskog är ett friluftsområde som ligger i sydvästra delen av Nätra socken, Örnsköldsviks kommun, Västernorrlands län.

Västanåbodarna

Västanåbodarna är en övernattningsstuga som ligger i Nätra fjällskog. Nätra fjällskog är ett spårsystem som binder samman ett 10-tal fäbodvallar i Höga Kusten. Det är tillåtet att vistas i fäbodstugorna för en fikapaus eller övernattning. Västanåhöjden är den högst belägna toppen i Nätra fjällskog med 430 m.ö.h. och härifrån har du milsvid utsikt över havsvikarna i öster och in mot det kulliga berglandskapet i väster.

Näsbodarna

Näsbodarna är en övernattningsstuga som ligger i Nätra fjällskog och fungerar som raststuga för besökare i området. Nätra fjällskog är ett spårsystem som binder samman ett 10-tal fäbodvallar i Höga Kusten. Området har ledförbindelse med Vibyggerå friluftsområde i Docksta, Kramfors kommun.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.