Björkviks kyrkoruin

Björkviks kyrkoruin ligger mellan Katrineholm och Nyköping. Kyrkan är medeltida, men 1869 brann kyrkan och är nu en ruin.

Källa: https://visitkatrineholm.se/medlem/bjorkviks-kyrkoruin/

Karta till Björkviks kyrkoruin

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

PustePers Grotta

PustePers Grotta ligger vid Ålberga mellan Norrköping och Nyköping. Koordinaterna till grotta är inte exakta dock. Kan du bidra med exaktare koordinater så är det välkommet.

Vikittelns minikanjon

Vikittelns Minikanjon som ligger norr om Norrköping, är en mycket intressant geologisk sevärdhet. Här har den senaste istidens vattenmassor slipat ut djupa kanaler i ett kalkstensstråk.

Uvbergsgrottorna

Grottorna ligger i en samling stenblock nedanför en hög bergvägg. Ingångshålen ligger nära bergväggen. Den största grottan börjar med en 2 meter lång gång som leder in i taket på en 3 meter hög, 3 meter bred och 7.5 meter lång sal. Därifrån utgår mindre gångar. Den andra grottan är 12 meter lång och börjar med ett hål i marken.

Gändelnklyftan

Gändelnklyftan är en klyfta som ligger nordost om Norrköping. Klyftan är även känd som Hålgrytsgrottan. Klyftan är 50 meter lång och i mitten är den fylld med block så att grottor bildas.

Grottorna i Björndalen

Grottorna i Björndalen är ett system med grottor. Grottorna har blandad höjd och är ca 7 meter djupa. Det sägs att grottorna har använts av rövare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.