Björngrottan

Björngrottan som också är känd som Åbergsgrottan ligger nordväst om Härnösand. Grottan är ungefär nio gånger sex meter stor och tre meter hög. Här i björngrottan sägs det att byborna gömde sig för ryssarna förr i världen. Inne i grottan finns en kasse med gästböcker som legat ända sedan 1950-talet. 

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC321ZR

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/8e4a64ca-11d5-4332-b30a-abb7762e371a

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Björngrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Källbergsskrevan

Källbergsskrevan ligger på Härnön utanför Härnösand.

Valkallen

Valkallen är en övernattningsstuga som ligger längs Höga Kustenleden. Det är en utsiktsplats som ligger 240 meter över havet och har en fantastisk utsikt över Ångermanälvens mynning, Högakustenbron, Hemsön och naturreservatet Storön. Höga Kustenleden är en vandringsled som sträcker sig från Hornöberget i söder till Örnsköldsvik i norr och är en av Sveriges mest populära vandringsleder.

Prästhusgrottan

Prästhusgrottan ligger på Hemsö nordost om Härnösand. Grottan är en tunnelgrotta. Vid ingången har någon målat dödskallar och skrivit "Den som inträder här väntas döden".

Speckstagrottan

Speckstagrottan är en tunnelgrotta på Härnö öster om Härnösand. Grottan är ca 50 meter lång och i grottan finns stegar och rep som hjälp. Det är dock oklart om grottan är tillgänglig då ett ras ska ha inträffat 2019.

Örsjögrottan

Örsjögrottan är en grotta som ligger på Härnö öster om Härnösand. Grottan är 10 meter lång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.