Björnholtkojan

Björnholtkojan är en övernattningsstuga som ligger längs Finnskogsleden i Värmland. Finnskogsleden är en 240 km lång vandringsled som går genom skogsfinnarnas gamla stigar genom skogarna, längs vattnen över topparna och förbi finntorpen. Leden korsar riksgränsen vid ett flertal tillfällen.

Björnholtkojan är en av flera stugor som finns att övernatta i längs leden. Stugan har en vedeldad kamin och plats för 6 personer.

Källa: https://ut.no/hytte/1043/bjornholtkojan

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Björnholtkojan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Nolbyholen

Nolbyholen är en övernattningsstuga som ligger i Finnskogsleden i Värmland. Finnskogsleden är en vandringsled på cirka 240 km som går genom gränsskogens natur och kultur mellan Morokulien på gränsen mellan Eidskog och Eda i söder och Søre Osen i Trysil i norr. Leden korsar riksgränsen vid ett flertal tillfällen.

Norro

Norro är en övernattningsstuga belägen i Finnskogsleden. Finnskogsleden är en 240 km lång vandringsled från Morokulien i söder til norska Trysil i norr. Leden korsar riksgränsen vid ett flertal tillfällen. Leden går genom de ensliga skogarna i gränsområdet förbi träsk, sjöar och floder. Landskapet är ganska kuperat och varierat. Finnskogsleden är lämplig för erfarna vandrare som redan har fått erfarenhet av flerdagars vandringsturer.

Norra Åselbergssätern

Norra Åselbergssätern är en övernattningsstuga som ligger i Nordvärmlandsleden. Nordvärmlandsleden är en 54 km lång vandringsled som går genom omväxlande och kuperad terräng och erbjuder många vackra utsiktspunkter och fina fiskevatten.

Södra Åselbergssätern

Södra Åselbergssätern är en övernattningsstuga som ligger längs Nordvärmlandsleden. Nordvärmlandsleden är en 54 km lång vandringsled som går genom omväxlande och kuperad terräng och erbjuder många vackra utsiktspunkter och fina fiskevatten. Längs leden finns rastplatser med vindskydd och övernattningsstugor.

Röknölens brandtorn

Röknölens brandtorn ligger i norra Värmland. Tornet byggdes av Luftskyddsinspektionen 1941 och är byggt i järn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.