Björnstenen

Björnstenen är en flyttblock med en mindre grotta väster om Morjärv. Grottan är ungefär två gånger tre meter och har varit björnide. Det berättas att här dödades på 1870-talet med spjut Norrbottens sista björn.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/b0430d94-2ffb-42b5-9bca-b10ca31584c8

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Björnstenen

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Grottan i Storsien

Grottan i Storsien ligger norr om Kalix. Grottan är ungefär tre meter djup. Det berättas att under andra världskriget användes grottan som ammunitionsförråd, då var grottan försedd med en dörr. Äldre sägner berättats för att skrämma barn var att Landan bodde grottan.

Forsnäset

Forsnäset är en övernattningsstuga som ligger i Nedre Råneälven. Nedre Råneälven är en av Norrbottens mest kända älvar och är känd för sitt vackra landskap och rika djurliv⁴. Det är en populär plats för friluftsliv och fiske.

Sundbergsholmen

Sundbergsholmen är en övernattningsstuga som ligger på en ö i Nedre Råneälven. Nedre Råneälven är Sveriges största kustmynnande skogsälv med avseende på avrinningsområdet

Lillstrycken

Lillstrycken är en övernattningsstuga som ligger i Nedre Råneälven. Nedre Råneälven är Sveriges största kustmynnande skogsälv med avseende på avrinningsområdet.

Långforsen

Långforsen är en övernattningsstuga som ligger i Nedre Råneälven. Nedre Råneälven är en av Norrbottens mest kända älvar och är en populär plats för friluftsliv. Långforsen är en av de längsta forsarna på Järleån och sträcker sig över 1200 meter. Det går att övernatta i stugan och uppleva den mäktiga forssträckan vid högvatten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.