Björntjärn

Björntjärn är en övernattningsstuga som ligger i Mockalberget naturreservat och passeras av Siljansleden. Siljansleden är en vandringsled som sträcker sig runt Siljan och Orsasjön och är 34 mil lång. Leden följer främst gamla fäbodstigar, längs sjöar, över myrar och upp på berg och erbjuder en mängd olika upplevelser för den som gillar friluftsliv. Området runt Björntjärn har betydelse för friluftslivet i och med att skogsmiljön runt leden är skyddad för framtiden.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/dalarna/besoksmal/naturreservat/mockalberget.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Björntjärn

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Ljusbodarnas raststuga

Ljusbodarnas raststuga är en raststuga belägen i Ljusbodarnas fäbodvall. Raststugan har en tarrsäng med 2 bäddar där vandrare kan övernatta innan fortsatt vandring. Raststugan är ej bokningsbar.

Djura gruva på Gruvberget

Djura gruva på Gruvberget ligger nordväst om Borlänge. https://www.instagram.com/p/BGUGWp2SbvU/

Asaklitt Raststuga

Asaklitt Raststuga är en övernattningsstuga som ligger på Asaklitt.

Modigs Kyrka

Modigs Kyrka är en mindre grotta i Leksand. Grottan är 3 meter lång och ska ha fått sitt namn från en soldat som hette Modig men gömde sig i grottan istället för att gå ut i krig.

Vaverön

Vaverön är en övernattningsstuga som ligger i Vaverön naturreservat. Reservatet är en tallskogsklädd ö i Siljan och är mycket betydelsefull för det båtburna friluftslivet i Siljan. Sommartid är det ett populärt besöksmål för båtlivet och vintertid kommer en och annan skridsko- eller skidåkare förbi. Det finns en väl skyddad gästhamn på öns sydsida och från land tar man sig enkelt ut till ön med en av de två roddbåtarna som finns för transporter till och från ön.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.