Björsöfallet

Björsöfallet är ett vattenfallet som ligger Björsjön nordost om Göteborg i Vättlefjällsområdet. Vattnet faller här över en klippa i en smal klyfta.

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC3M09E_the-waterfall?guid=5bbdeaff-4acb-4a92-a409-c63939a12225

Källa: https://hemomkringvandring.se/2020/03/31/att-utforska-ett-nytt-hemomkring/

Karta till Björsöfallet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Mölle-Karls grotta

Mölle-Karls grotta ligger vid Holmesjön nordost om Göteborg. Det berättas att barn och fiskare har övernattat i grottan.

Brattås kyrka

Brattås kyrka är en grotta nordost om Angered. Grottans ingång hög men endast 40 meter bred. Efter ca 3,5 meter smalnar grottan och man kan ta sig ytterligare två meter in.

Rannefallet

Rannefallet ligger öster om Angered där utflödet från Stora Mölnesjön passerar över en stenhäll på väg ner mot Lärjeån. Strax intill går en del av Bohusleden.

Skepplanda vattenfall

Källa: http://ronnyvonfrankeinsteinsvandringstips.se/2015/february/skepplanda-fallen-i-forsan-och-skeppsskrifter-pa-stugasberget.html

Göpås hål

Göpås hål är en liten grotta öster som Götebrog. Grottan utgörs av ett stenblock som fallit över en stor spricka i berget. Därigenom har det bildat en drygt tre meter lång tunnel skapats. Takblocket har blivit ristat med ett kors och en linje med en båge. Symbolerna har pekat ut riktning för äldre sockengräns (Bergum och Angered).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.