Bjurälven raststuga

Bjurälven raststuga är en övernattningsstuga belägen i Bjurälven naturreservat. Stugan är en enkel raststuga med bord och bänkar som är öppen för allmänheten.

Bjurälven naturreservat är Skandinaviens största karstlandskap och kallas också ”den osynliga älven” eftersom den bitvis rinner under jord. Längs älvfåran har vattnet format slukar, sifoner, doliner, trattar och grottor och längs stigen som leder fram till älven finns en unik flora.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/jamtland/besoksmal/naturreservat/bjuralven.html

Källa: https://www.stromsund.se/3647.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Bjurälven raststuga

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Festins grotta

Festins grotta ligger in norra delen av Jämtland i Bjurälvens karstområde. Grottan är ca 70 meter lång, men är ofta vattenfylld.

Lergrottan

Lergrottan ligger i norra Jämtland i Bjurälvens karstområde.

Isgrottan

Isgrottan ligger i Bjurälvens karstområde i norr Jämtland. Grottan som är 30 meter lång och 15 meter djup har två ingångar, men den enda alltid blockerad av is. För att komma in i grottan måste man fira ner sig med rep i den ingång som inte är blockerad. Ca 10 meter in i grottan kommer man till ett rum där en annan gång leder mot den blockerade ingången.

Dolinsjögrottan

Dolinsjögrottan är den längsta undervattensgrottan i Sverige och ligger i Bjurälvens karstområde i norra Jämtland. Grottan har hittills uppmätts till 2432 meter. Grottan utforskas vidare varje vinter av Expedition Bjurälven.

Svenonius grotta

Svenonius grotta ligger i Bjurälvsområdet i norra Jämtland. Grottan har fått sitt namn från geologen Fredrik Svenonius som 1880 gjorde en vetenskaplig beskrivning av området. Grottan är 60 meter lång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.