Bläsemålatjuvens grotta

Bläsemålatjuvens grotta ligger väster om Vissefjälda. Här sägs den berömda Bläsemålatjuven ha bott ibland på sommaren runt år 1840. Han var känd för att på bla Flädingstorp gård lura ut folket när herrskapet var på julotta genom att släppa ut djuren. När de hade fullt upp med att fånga in djuren igen gick han in och åt sig mätt. Han lär ha varit bygdens Robin Hood-figur, som tog från de rika och gav till de fattiga

Bläsemålatjuven måste ha varit ganska liten, grottan är en liten grotta mellan två stenblock.

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC2W10A
Källa: https://www.emmaboda.se/download/18.10f9ad3f154deaac5684058/1464892527029/Utflyktsm%C3%A5l%20i%20Emmaboda%20kommun.pdf

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Bläsemålatjuvens grotta

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Rövarehålan

Rövarehålan ligger mellan Holmsjö och Vissefjärda på gränsen mellan Småland och Blekinge. Grottan utgörs av ett stort stenblock, i vars norra sida det är ett hål i marken, som leder nertill en stor håla.

Carls gap

Carls gap är en grotta som bildats under tre flyttblock. Grottan är 4 meter bred och 3 meter lång. Enligt sägnen ska grottan fått sitt namn efter en soldat, Carl, som ledat här och bevakat gränsen mellan Sutaremåla och Totasjö.

Sutaremåla skreva

Sutaremåla skreva är en mindre sprickgrotta i norra Blekinge. Grottan som är sju meter lång ligger i en 20 meter lång öppen skreva som har smala sidogångar.

Gummekulla ättestupa

Gummekulla ättestupa väster om Emmaboda ligger på ett berg norr om gården Gummekulla.

Karl-Oskarstugan

Karl-Oskarstugan är en övernattningsstuga som ligger längs Utvandrarleden i Småland.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.