Brandtornet Anna

Brandtornet Anna ligger på Lidberget sydväst om Sollefteå. Tornet byggdes för brandbevakningstorn 1938 och bemannades av Nils Herman Nilsson som bodde i stugan vid tornet.

Källa: https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/kvallsvandring-till-lidberget/

Karta till Brandtornet Anna

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Granvågsniporna

Granvågsniporna är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Granvågsniporna naturreservat. Granvågsniporna naturreservat är ett av Ådalens vackraste partier och reser sig tre kullar (nipor) som mäktiga vaktposter vid Ångermanälven. I reservatet finns lättgångna vandringsstigar, rastplatser, raststuga och tillgänglighetsanpassat dass. Uppifrån krönen är utsikten storslagen över älven och omgivande landskap.

Dörabergsgrottan

Beskrivning saknas tyvärr för denna plats.

Västeråsen

Västeråsen är en stuga där det går att övernatta och ligger i Älgberget-Björnbergets naturreservat. Älgberget-Björnbergets naturreservat är ett naturskyddsområde som till större delen består av grandominerad naturskog. Inom området ligger också den gamla bosättningen vid Västeråsen där det finns artrika ängsmarker och en övernattningsstuga. Från Västeråsen går en stig upp till Björnberget och vidare mot Älgberget.

Korsbergets ättestupa

Korsbergets ättestupa ligger på Näsön norr om Kramfors, berget stupar brant ner i Ångermanälven och sägs ha använts som ättestupa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.