Brudbergsgrottan

Brudbergsgrottan är en grottan som ligger mellan Säffle och Årjäng. Mynningen är endast 50 gånger 60 cm stor och grottan som sluttar snett nedåt är fem meter lång.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/2f7d1e46-924d-4141-a0a9-8af56187fe06

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Brudbergsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Norra Bottengruvan

Norra Bottengruvan, eller Kniphöjdsgruvan som den också kallats, är en mindre gruva där guld, silver och koppar påträffats.

Skarsdalsgrottan

Skarsdalsgrottan ligger i Skarsdalsbergen norr om Bengtsfors.

Silvergruvan i Hafsåsen

Vid Silvergruvan i Hafsåsen bröts på 1700-talet silver av ett bolags som hette Dals Bergssocietet. Brytningen visade sig dock olönsam och lades ganska snart ner. Idag finns en gruvgång kvar som går att besöka.

Ofredsboden

Ofredsboden ligger strax norr om Årjäng. Grotta har en nedgången som är 0.8 gånger 0.3 m och ca 2 m djup. Sedan leder en gång i nordlig riktning, som enligt uppgift är minst 5 meter lång. Troligtvis har gången tidigare varit längre, men har blivit förstörd genom ras. Enligt berättelser ska vid ofred Tvärdalens befolkning ha gömt sig i grottan.

Grottan i Nordstugehöjden

Grottan i Nordstugehöjden ligger sydost om Arvika. Grottan är en mindre grotta bildad under stora klippblock vid en brant bergvägg. Det finns sägner om att en jätte bott i grottan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.