Brudslöjan

Brudslöjan är ett vattenfall i Norrbotten norr om Jockfall.

Källa: https://sverigesradio.se/artikel/6232275

Karta till Brudslöjan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Kypasvägskojan

Kypasvägskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelleden. Kojorna byggdes under 1920- och 30-talet och användes mest för tillfälliga övernattningar vid skogsarbeten. De flesta kojor finns i nära anslutning till skogscykelstigarna för att underlätta tillgängligheten. I Kypasvägskojan finns det våningssängar, bänkar, bord och en öppen spis. De äldre kojorna är byggda av huggarlagen själva.

Björkådammkojan

Björkådammkojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelstigen. Kojan har en vedspis och en stor brits att sova på.

Paharovaforskojan

Paharovaforskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelleden. Jockfalls kojor är en samling av skogshuggarkojor som byggdes under 1920- och 30-talet och användes mest för tillfälliga övernattningar vid skogsarbeten. De flesta kojor finns i nära anslutning till skogscykelstigarna för att underlätta tillgängligheten

Juppyräbäckskojan

Juppyräbäckskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelstigen. Kojan är en av de äldsta av skogshuggarkojorna kring Jockfall och har endast ett jordgolv och en stor brits att sova på.

Pahajärvikojan

Pahajärvikojan är en övernattningsstuga som ligger längs Skogscykelleden. Kojorna byggdes under 1920-1930-talet och användes för tillfälligt boende under skogsavverkning. De flesta av kojorna ligger nära gamla cykelstigar och används idag mestadels för friluftsliv. Pahajärvikojan har funnits på samma plats intill sjön Pahajärvi sedan 1931. I kojan finns ett matbord, tre bänkar, en öppenspis, en vedlåda och ett stort förrum innan du kommer in i kojan. Det finns även en eldstad med bänk utomhus samt utedass.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.