Bryelsegrottan

Bryelsegrottan är en isgrotta i Värmland. Eftersom grottan skapas av is finns den bara när det finns is. Sommartid är det en utskjutande klippa.

Källa: https://www.bearroad.se/bryelsegrottan-ett-naturligt-konstverk-i-is/

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Bryelsegrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Klöftasprecka

Klöftasprecka är en förkastningspricka som ligger vid Koppom väster om Arvika. Sprickan är ungefär 40 meter lång, en och en halv meter bred och 15 meter djup.

Hällekyrkan

Hällekyrkan ligger nordväst om Arvika och är en klippa som skjuter ut skapar ett ungefär 10 meter gånger 30 meter stort överhäng. Under överhänget finns ett kors och bänkar. På platsen hålls gudstjänster under somrarna.

Grottan i Navarsviken

Grottan i Navarsviken ligger strax sydväst om gränsen till Norge. Grottan är ungefär fem meter bred vid öppningen och ungefär sju meter djup och som mest tre meter hög. I grottan finns en eldstad. Enligt sägnen ska en elak kärring tvingat sin gubbe att bo i denna grotta.

Grottan i Klädesberget

Grottan i Klädesberget ligger norr om Arvika. Grottan som kan vara svår att hitta består av en skreva som delvis är täckt.

Rövar Vites grotta

Rövar Vites grotta, eller Rövarkulan som den också är känd, är en grotta väster om Arvika. Grottan är ungefär 14 meter lång och som bredast fem meter bred.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.