Bussabo grotta

Bussabo grotta är en mindre grotta, ungefär tre meter lång, två och en halv meter hög och en meter hög. Enligt traditionen ska det ha bott människor i grottan under stenåldern.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/55691a60-e60f-43a8-b5e1-533f2173b45d

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Bussabo grotta

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Trollgrottan

Trollgrottan ligger nordväst om Boaryd. I boken Catarina Jönsdotter, ett kvinnoöde på 1800-talet omtalas hur hon fått kännedom om och besöker en grotta med en mängd hemlighetsfulla berättelser om. Det påstods att det där bott troll som haft umgänge med folket i bygden. Grottan anges vara större än de förväntat sig. Här skulle trollen mycket väl kunnat ha haft sitt tillhåll. Intill den ena grottväggen fanns tydliga spår efter att någon eller några övernattat där eller kanske rentav bott där för inte så länge sedan. Enligt historien har det i orostider bedrivits vapensmide här. Vapen och utrustning hade smitts av gränsbefolkningens försvar under danskkrigens tid.

Erik Räfs stuga

Beskrivning saknas tyvärr för denna plats.

Stupstocksgrottan

Stupstocksgrottan är en grotta under ett stort block som ligger väster om Hyltebruk. Grottan är åtta meter bred och nästan två meter djup, men takhöjden är väldigt låg. Det sägs att det har förvarats en stupstock i grottan, därav grottans namn.

Klackhall

Klackhall är en grotta som ligger öster om Ullared. Grottan finns under ett stort block som vilar på berggrunden. Längden på grottan är ungefär 2 meter, men den är bara 50 cm hög.

Prästagömman

Prästagömman är en grotta som ligger nordost om Ullared. Grottan som är en sprickgrotta, är ungefär 6 meter lång och formad som ett T. Nära grottan mynning växer självlysande Drakguldsmossa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.