Camp Gillingen

Camp Gillingen är en övernattningsstuga som ligger vid sjön Lilla Gillingen och Gryckån. Gryckån är en biflod till Voxnan och är en populär plats för friluftsliv. Det går att övernatta i stugan och det finns grillplats och utedass.

Källa: https://www.ovanaker.se/download/18.85053961789adc83c88d33/1618470390849/KANOTKARTA_2018.pdf

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Camp Gillingen

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Nöungskojan

Nöungskojan är en övernattningsstuga som ligger vid sjön Nöungen. Nöungen är en sjö i Ovanåkers kommun som ligger i Hälsingland och ingår i Dalälvens huvudavrinningsområde.

Frostkilen

Frostkilen är en övernattningsstuga som ligger vid Gryckån. Stugan ligger vid en populär badstrand med grillplats och utedass. Gryckån är en av de största åarna i Ovanåker och är känd för sitt fina fiske.

Mansjöbergs marmorgruva

Mansjöbergs marmorgruva ligger nordost om Edsbyn. Här bröts under 1800-talet marmor med en grönaktig ton.

Varggrottan

Varggrottan vid Voxnabruk är även känd som Flintgruvan i Gäddtjärnsberget och det är nog ett bättre namn, det är trots allt en gruva. Här har järnmalm brutits för Voxna Bruks räkning, men det kan inte varit några större mängder för gruva är liten.

Stockholmsstugan

Stockholmsstugan är en övernattningsstuga som ligger i norr om Ovanåker.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.