Dainanässtugan

Dainanässtugan är en övernattningsstuga som ligger i Dainans naturreservat. Dainans naturreservat är ett stort område som består av gamla grannaturskogar, barrskogar som påverkats av brand och en mosaik av skogs- och myrlandskap. Bitvis är skogen urskogsartad vilket betyder att det saknas spår av mänsklig påverkan. Stugan har två våningssängar som rymmer 4-6 personer. Stugan är olåst och övernattning kostar 200 kr per person och natt. Barn 0–15 år bor gratis. Avgiften används till stugans underhåll, utrustning och ved. Betalningsinformation finns i stugan.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten/besoksmal/naturreservat/dainan.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Dainanässtugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Lakansjökojan

Lakansjökojan är en övernattningsstuga som ligger i Dainans naturreservat. Dainans naturreservat är ett stort område som består av gamla grannaturskogar, barrskogar som påverkats av brand och en mosaik av skogs- och myrlandskap. Bitvis är skogen urskogsartad vilket betyder att det saknas spår av mänsklig påverkan. Kojan är olåst och övernattning i kojan är gratis. Det är enkelt boende med sovplatser, kamin, bord och stolar. Ta med all utrustning.

Dimforsen

Dimforsen är ett vattenfall längs Vildmarksvägen. På våren när det är som mest vatten i Dimforsen dånar forsen och det ligger en tät dimma över området. Vägen ner till forsen är brant och kan vara dålig så parkera vid fickorna längs den stora vägen.

Bârnan

Bârnan eller Bârn är en grotta som ligger under stenblock sydost om Nästansjö utanför Vilhelmina. Förr i tiden trodde man att vittran bodde här.

Bijeliteforsen

Bijeliteforsen ligger längs Vildmarksvägen i Lappland strax söder om den mer kända Trappstegsforsen. Forsen ligger i Kultsjöån som flyter mellan Kultsjön och Malgomaj och har fallhöjden är 12 meter.

Trappstegsforsen

Trappstegsforsen är en fors eller vattenfall längs Vildmarksvägen i södra Lappland. Fallet består inte av ett stort fall utan av många små, som en trappa över en sträcka på hundra meter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.