Dalastuvan i Lindome

Dalastuvan i Lindome är en grotta som ligger norr om Kungsbacka. Grottan börjar med en gång som är ca 70cm bred och 1.5 meter hög som leder in i berget. Grottan svänger sedan 90 grader och det blir högre i tak.

Källa: https://larsgahrnskriver.wordpress.com/2010/05/06/dalastuvan-i-lindome/

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC27T2K_dalastuvan

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Dalastuvan i Lindome

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Hönshuset

Hönshuset är en blockgrotta strax sydost om Lindome. Grottan har låg takhöjd, som mest knappt en och halv meter och sträcker sig flera meter in. Enligt berättelser har grottan använts som hönshus i orostider.

Kärrbogrottan

Kärrbogrottan ligger nordost om Kungsbacka. Grottan är ca 2,5 m lång, 1 m bred och 1,4 m hög.

Börsås grottan

Börsås grotta eller Börsås hål är en blockgrotta sydost om Göteborg som har bildats av nedrasade stenblock. Mellan blocken och bergssidan finns ett mellanrum, som utgör själva grottan. Det påstås att grottan varit ett gömställe under orostider. https://www.instagram.com/p/BnecAdRBidw/?utm_source=ig_web_copy_link

Vildmösse stöva

Vildmösse stöva är en mindre grotta som ligger nordvöst om Kungsbacka. Grottan är nästan fem meter lång, men ganska låg i tak.

Hårskerödsgrottan

Hårskerödsgrottan är en grotta som ligger söder om Mölnlycke. Grottan är 2,6 gånger 1,5 meter stor och som högst 2 meter i tak. I grottan har man hittat krukskärvor som daterats till århundradena strax för Kristi födelse.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.