Digerfallet

Digerfallet ligger i övre Klarälven vid Tåsans gamla kraftstation. Tåsans vattenflöde är numera reglerat med av Tåsjödammen och vattnet går i tunnlar till Tåsans kraftstation i Sysslebäck, men trots detta är Digerfallet ett imponerande vattenfall. Tåsen vad tidigare en viktigt flottningsled för timmer.

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC30304_digerfallet

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/2f4057c4-8812-4220-bf3a-f4fd5009d0c1

Källa: https://web.archive.org/web/20200925103750/https://www.visitvarmland.se/sv/gora/digerfallet-28346

Karta till Digerfallet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Södra Åselbergssätern

Södra Åselbergssätern är en övernattningsstuga som ligger längs Nordvärmlandsleden. Nordvärmlandsleden är en 54 km lång vandringsled som går genom omväxlande och kuperad terräng och erbjuder många vackra utsiktspunkter och fina fiskevatten. Längs leden finns rastplatser med vindskydd och övernattningsstugor.

Norra Åselbergssätern

Norra Åselbergssätern är en övernattningsstuga som ligger i Nordvärmlandsleden. Nordvärmlandsleden är en 54 km lång vandringsled som går genom omväxlande och kuperad terräng och erbjuder många vackra utsiktspunkter och fina fiskevatten.

Skråckarberget

Skråckarberget är en övernattningsstuga som ligger i Finnskogsleden i Värmland. Finnskogsleden är en vandringsled som går mellan Morokulien på gränsen mellan Eidskog och Eda i söder och Søre Osen i Trysil i norr. Leden är cirka 240 km lång och går genom Finnskogen både på norsk och svensk sida av gränsen.

Björnholtkojan

Björnholtkojan är en övernattningsstuga som ligger längs Finnskogsleden i Värmland. Finnskogsleden är en 240 km lång vandringsled som går genom skogsfinnarnas gamla stigar genom skogarna, längs vattnen över topparna och förbi finntorpen. Leden korsar riksgränsen vid ett flertal tillfällen.

Norro

Norro är en övernattningsstuga belägen i Finnskogsleden. Finnskogsleden är en 240 km lång vandringsled från Morokulien i söder til norska Trysil i norr. Leden korsar riksgränsen vid ett flertal tillfällen. Leden går genom de ensliga skogarna i gränsområdet förbi träsk, sjöar och floder. Landskapet är ganska kuperat och varierat. Finnskogsleden är lämplig för erfarna vandrare som redan har fått erfarenhet av flerdagars vandringsturer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.