Djupadalsgrottan

Djupadalsgrottan är en grotta som ligger på Kullaberg i västra Skåne.

Källa: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1mRJxLa5HYcKXzxWqTZAPLmuSOL0

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Djupadalsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Oscar II:s grotta

Oscar II:s grotta, eller Oscarsgrottan, är en grotta som ligger vid Josefinelust på Kullaberg i Skåne. Grottan har fått sitt namn efter att Oscar II:e som kronprins besökt grottan 9 augusti 1868 och låtit hugga in sitt namnchiffer i grottans vägg.

Trollhålet

Trollhålet är en grotta som ligger på Kullaberg i Skåne. Grottan är den djupaste av grottorna som finns på Kullaberg och är uppmätt till 50 meter lång.

Mindre Josefinelustgrottan

Mindre Josefinelustgrottan är en grotta som ligger på Kullaberg i västra Skåne. Grottan och platsen har fått sitt namn från drottning Josefine, Oscar I:s hustru. Undersökningar har visat att grottan varit bebodd på stenåldern.

Större Josefinelustgrottan

Större Josefinelustgrottan är en grotta som ligger på Kullaberg i västra Skåne. Grottan är en populär utflykt och är inredd med bänkar. Ner till stranden och grottan leder en brant stig. Namnet har platsen och grottan fått efter Oscar I:s drottning Josefina.

Fredrik VII:s grotta

Fredrik VII:s grotta ligger på Kullaberg i västra Skåne. Grottan har varit fokus för utgrävningar och det har slagits fast att grottan tidvis varit bebodd under vikingatid och tidig medeltid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.