Djura gruva på Gruvberget

Djura gruva på Gruvberget ligger nordväst om Borlänge.

Det finns risker med att besöka en gammal gruva, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Djura gruva på Gruvberget

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Ljusbodarnas raststuga

Ljusbodarnas raststuga är en raststuga belägen i Ljusbodarnas fäbodvall. Raststugan har en tarrsäng med 2 bäddar där vandrare kan övernatta innan fortsatt vandring. Raststugan är ej bokningsbar.

Björntjärn

Björntjärn är en övernattningsstuga som ligger i Mockalberget naturreservat och passeras av Siljansleden. Siljansleden är en vandringsled som sträcker sig runt Siljan och Orsasjön och är 34 mil lång. Leden följer främst gamla fäbodstigar, längs sjöar, över myrar och upp på berg och erbjuder en mängd olika upplevelser för den som gillar friluftsliv. Området runt Björntjärn har betydelse för friluftslivet i och med att skogsmiljön runt leden är skyddad för framtiden.

Asaklitt Raststuga

Asaklitt Raststuga är en övernattningsstuga som ligger på Asaklitt.

Trollkyrkan

Trollkyrkan är ett stenvalv och ligger väster som Borlänge. Platsen finns omnämd redan 1722 och då beskrivs en rymlig grotta med två valv och kallades då Hedningeslått. Numera finns bara ett valv kvar. Det sägs att man brutit silver på platsen och att detta förändrat platsen sedan 1700-talet.

Ättestupan i Trolldalen

Ättestupan i Trolldalen ligger i Trolldalens naturreservat nordost om Mockfjärd. Här finns en 175 meter lång och 25 meter hög klippa som sägs ha använts som ättestupa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.