Dörabergsgrottan

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC1YG20

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Dörabergsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Västeråsen

Västeråsen är en stuga där det går att övernatta och ligger i Älgberget-Björnbergets naturreservat. Älgberget-Björnbergets naturreservat är ett naturskyddsområde som till större delen består av grandominerad naturskog. Inom området ligger också den gamla bosättningen vid Västeråsen där det finns artrika ängsmarker och en övernattningsstuga. Från Västeråsen går en stig upp till Björnberget och vidare mot Älgberget.

Korsbergets ättestupa

Korsbergets ättestupa ligger på Näsön norr om Kramfors, berget stupar brant ner i Ångermanälven och sägs ha använts som ättestupa.

Brandtornet Anna

Brandtornet Anna ligger på Lidberget sydväst om Sollefteå. Tornet byggdes för brandbevakningstorn 1938 och bemannades av Nils Herman Nilsson som bodde i stugan vid tornet. https://www.instagram.com/p/CO0UrUlBctA/ Källa:

Granvågsniporna

Granvågsniporna är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Granvågsniporna naturreservat. Granvågsniporna naturreservat är ett av Ådalens vackraste partier och reser sig tre kullar (nipor) som mäktiga vaktposter vid Ångermanälven. I reservatet finns lättgångna vandringsstigar, rastplatser, raststuga och tillgänglighetsanpassat dass. Uppifrån krönen är utsikten storslagen över älven och omgivande landskap.

Stor-Gälingsbergets stuga

Stor-Gälingsbergets stuga är en övernattningsstuga som ligger på Stor-Gälingsberget. Stugan är enkel men har allt som behövs för en övernattning i naturen. Det finns en eldstad och ved att elda med samt en vedspis att laga mat på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.