Drakhålan

Drakhålan är en vertikal grotta öster om Varberg i Halland. Ska du besöka grottan behöver du förutom lampa och hjälm ett rep. Grottan börjar högst upp på en klippa och följer en spricka ner i berget.

Drakhålan

Detta är inte en grotta om passar barn eller oerfarna då det kräver en hel del klättring. I grottan är både blött och brant. Grottan är den nästa grottan största i Halland efter Trollgrottan.

Drakhålan

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GCMJMZ

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Drakhålan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Drakkammaren

Drakkammaren är en spännande grotta som ligger öster om Varberg. Grottan ligger ca 30 meter från Drakhålan, men nedanför klippbranten. Mellan block leder en gång in mot grottmynningen. Man behöver fira sig ner ca 4 meter till grottgolvet. Grottan är totalt ca 22 meter lång med en bredd som varierar mellan en och tre meter.

Jättegrottan i Vagnbjär

Jättegrottan i Vagnbjär ligger strax väster om Köinge i Halland. Genom två spricka block leder en smal gång fram till själv grotta. Man får sänka sig ner ca en meter till grottans golv. Grottan har två kammare, den första drygt 2 meter gånger 1.7 meter. Snett nedåt finns ytterligare ett mindre rum.

Sumpafallen

Sumpafallen ligger i Sumpafallens naturreservat sydväst om Ullared. Sumpafallen tillsammans med de tre andra forsarna som finns i naturreservatet är en del av Högvadsån.

Puka sten

Puka sten är en grotta som ligger i Rolfstorp öster om Varberg. Grottan är en blockgrotta som är ca 4 meter lång. Grottan består av ett antal block där ett stort block utgör tak.

Fläskens grotta

Fläskens grotta ligger öster om Varberg. Grottan består av en 8 meter lång spricka i berg som täcks av block. Grottan är en meter bred och öppningen är störst i nordöst.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.