Ensjölokarna

Ensjölokarna är en övernattningsstuga belägen i Ensjölokarnas naturreservat. Ensjölokarnas naturreservat är en av Sveriges finaste urskogar med gammeltallar och gigantiska granar. På vintern underhålls inte vägarna fram till Ensjölokarnas naturreservat.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/gavleborg/besoksmal/naturreservat/ensjolokarna.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Ensjölokarna

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Klackstugan

Klackstugan är en stuga där det går att övernatta och ligger i Storklackens naturreservat. Storklackens naturreservat är ett 63,7 hektar stort område som ligger i Ånge kommuns sydvästra del. Området består av skogsmark och våtmarker med en rik flora och fauna. Här finns bland annat tjäder, orre och järpe. Det finns också möjlighet att fiska i någon av de många sjöarna som finns i området.

Ovansjögrottan

Ovansjögrottan är en grotta som ligger nordväst om Ånge. Ingången till grottan är genom ett 6 meter lodrätt schakt. Nere i grottan finns en stor kammare och några åtta till tio meter lång gångar.

Flistersjöstugan

Flistersjöstugan är en övernattningsstuga som ligger i Helvetesbrännans naturreservat. Reservatet är perfekt för en helgtur med övernattning och har sammanlagt cirka 2 mil vandringsleder, fem övernattningsstugor och flera vindskydd. Fisket är bra i sjöar och tjärnar och du har goda möjligheter att få se vilda djur.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.