Erikskojan

Erikskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Höga kustenleden. Höga kustenleden är en 13 mil lång vandringsled som sträcker sig genom hela världsarvet med samma namn, från Hornöberget i söder till Örnsköldsvik i norr. Leden är indelad i 13 etapper och bjuder på en unik blandning av både skärgård och trollskog med spännande naturområden med rik flora och fauna².

Förutom Erikskojan finns det flera andra övernattningsstugor längs Höga kustenleden som passar för friluftsliv och vandring.

Källa: https://hogakustenleden.com/vandra-hoga-kustenleden/5-lappudden-ullanger/

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Erikskojan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Dalsberget toppstuga

Dalsberget toppstuga är en övernattningsstuga som ligger på Dalsberget, Nordingrås högsta berg med sina 333 m ö h. Stugan är belägen på toppen av berget och erbjuder en fantastisk utsikt över området. Dalsberget är också områdets enda kalottberg vilket innebär att det uppe på den vidsträckta toppen finns en egen värld med myrar, tjärnar och skog.

Äskjaberget

Äskjaberget är en övernattningsstuga som ligger i Höga kustenleden. Höga kustenleden är en 13 mil lång vandringsled som går igenom det spektakulära världsarvet Höga Kusten, ett dramatiskt kustlandskap i Ångermanland där branta berg möter havet.

Mäjasjöns fäbodar

Mäjasjöns fäbodar är en fäbodvall som ligger vid sjön Mäjasjön i Höga kustenleden. Det går att övernatta i en av stugorna på platsen. Höga kustenleden är en vandringsled som sträcker sig från Hornöberget till Örnsköldsvik och är totalt 129 km lång.

Salumsstugan

Salumsstugan är en övernattningsstuga som ligger på Salumsberget i Ullånger. Salumsberget är ett populärt utflyktsmål för både vandrare, skoterfolk och skidåkare. Det går en vandringsstig till toppen av berget.

Fårahuset

Fårahuset är en grotta på Omneberget sydost om Ullånger. Grottan är ungefär sex gånger sex mer stor och mellan två och fem meter hög.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.