Erikstorp

Erikstorp är en övernattningsstuga som ligger längs Nätraåns kanotled. Nätraåns kanotled är en smal och vacker å med många krökar och få forssträckor. Det är en kanotled för hela familjen och sträcker sig från Skorped till Sidensjö på en sträcka av ca 5 mil. Vanligtvis tar det 2-3 dagar att paddla om man driver med strömmen.

Källa: http://naturligtviseva.blogspot.com/2016/07/erikstorp-moalven.html

Källa: https://friluftscentralen.se/Dokument/natraanskanotled.pdf

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Erikstorp

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Mellanstugan

Mellanstugan är en övernattningsstuga som ligger i Nätraåns kanotled. Nätraåns kanotled är en smal, vacker och lugnflytande å med många krökar och få forssträckor. Leden sträcker sig från Skorped till Sidensjö en sträcka på ca 5 mil. Vanligtvis tar det 2-3 dagar att paddla om man driver med strömmen.

Storbäcken

Storbäcken är en övernattningsstuga belägen längs Nätraåns kanotled. Stugan har fyra bäddplatser, kamin, torrtoalett och grillplats. Ved finns tillgängligt men det finns ingen soptunna så ta med soporna härifrån. Nätraåns kanotled är en smal, vacker och lugnflytande å med många krökar och få forssträckor. Leden sträcker sig från Skorped till Sidensjö en sträcka på ca 5 mil. Vanligtvis tar det 2-3 dagar att paddla om man driver med strömmen.

Åttjärnsbodarna

Åttjärnsbodarna är en fäbodvall där det går att övernatta och ligger i Åttjärnsbodarnas naturreservat. Åttjärnsbodarnas naturreservat är ett spännande naturreservat som innehåller inte bara en av länets mest skyddsvärda skogsmiljöer, utan även en fäbodplats som minner om äldre tiders nyttjande av skogen. På fäbodvallen går det att övernatta i en av stugorna.

Västerselsbodarna

Västerselsbodarna är en övernattningsstuga som ligger i Nätra fjällskog. Nätra fjällskog är ett omtyckt friluftsområde med ett nätverk av vandringsleder och spår för längdskidåkning på ca 30 km. Det finns 8 stycken raststugor i området och vid startplatserna finns parkering, öppna stugor och informationstavlor. Västanåhöjden är den högst belägna toppen i Nätra fjällskog med 430 m.ö.h.

Undromshöjdens brandtorn

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC3BYDJ_brandtornet-pa-undromshojden?guid=7f5da0bd-2a20-4009-b5a3-a3544faef3e9

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.