Fettjeåfallet

Fettjeåfallet är ett vattenfall strax väster om Klövsjö i Fettjeån (Fättjeån), Jämtland. Fallet faller i flera etapper och har en fallhöjden som är omkring 60 meter. Fallet är mycket imponerande och mycket väl värt ett besök. Fram till fallet går en lättgången vandringled. I närheten till fallet finns rastplats med vindskydd.

Fettjeåfallet

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Fettje%C3%A5fallet

Källa: Eget besök på platsen

Karta till Fettjeåfallet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Fallmoranfallet

Fallmoranfallet är ett vattenfall som ligger vid Fallmorans fäbod mellan Vemdalsskalet och Storhogna.

Sångbäcksfallet

Sångbäcksfallet är ett 80 meter högt vattenfall som ligger öster om Vemdalsskalet i Vemdalen. Vattenfallet skapas då Sångbäcken faller över en bergssida på sin väg ner mot Röjans lopp. Sångbäcksfallet Vill du besöka fallet så parkerar du enklast på parkeringsfickan, vid infarten till Sångbäcksva

Stockåfallet

Stockåfallet ligger på fjället söder om Vemdalen. Fallet ligger i Stockån ca 500 meter nordost om Stockåstugan.

Skalbergets brandtorn

Skalbergets brandtorn ligger mellan Klövsjö och Åsarna i Jämtland. Brandtornet byggdes 1942 av Luftskyddsinspektionen. Tornet är byggt i järn och är 12 meter högt.

Sandnäsgrottan

Sandnäsgrottan ligger vid Rätan söder som Svenstavik. Grotta som sägs varit hemvist för Galbergsjätten. Det ska gå ett ta sig igenom hela grottan på ca 50 meter. Det berättas att att grottan varit en tillflyktsort i krigstider.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.