Fjällstorps raststuga

Fjällstorps raststuga är en övernattningsstuga som ligger längs John Bauer leden i Jönköpings län. Leden är en del av Smålandsleden och har fått sitt namn efter konstnären John Bauer som hämtade inspiration till sina trolska motiv i dessa trakter. Leden passerar flera gamla torp, vattendrag, Tegnértornet och Röttle by.

Källa: https://vindskyddskartan.se/sv/vindskydd/3073/Fj%C3%A4llstorp%20Raststuga

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Fjällstorps raststuga

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Lönegårdsberget

Lönegårdsberget nordväst om Jönköping sägs varit en ättestupa. Klippan är nästan 60 meter hög och finns omnämnd i Historiskt-geografiskt och statistiskt lexikon öfver Sverige från mitten på 1800-talet som en ättestupa.

Jutafallen

Jutafallen eller Jutefallen är det översta av Huskvarnafallen. Fallet är ungefär 12 meter högt och faller i flera steg.

Slipstensfallet

Slipstensfallet är ett vattenfall som ligger i Huskvarna och är en del av Huskvarnafallen. Fallet anges på många platser som 21 meter högt, men vid egen mätning får vi det till 19 meter. Oavsett så är Slipstensfallet det högsta av Huskvarnafallen.

Lundaberget

Lundaberget strax öster om Huskvarna sägs har fungerat som ättestupa. I "Historiskt-geografiskt och statistiskt lexikon öfver Sverige" från mitten på 1800-talet berättas: ”På Hakarps egor har man träffat en 24 alnar djup ättestupa med ett altare samt flera ålderdomslemningar.”

Svartfallet

Svartfallet är ett vattenfall som är en del av Huskvarnafallen som är 10 meter högt. Vi har inte lyckats hitta någon namn på fallet utan det kallas oftast för det tredjefallet. Tills någon protestera väljer vi därför att kalla det för Svartfallet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.