Flakgrottan i Horns branter

Flakgrottan i Horns branter ligger på nordöstra delen av Öland. Klinten har rasat i stora flak som bildar flera mindre grottor.

Horns branter

Källa: https://grottor.se/grotta/Flakgrottan_i_Horns_branter

Källa: Eget besök på platsen

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Flakgrottan i Horns branter

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Jungfrukammaren

Jungfrukammaren är en grotta på Blå Jungfrun som har en mycket smal ingången men ett imponerade inre.

Kyrkan

Kyrkan på Blå Jungfrun var tänkt som platsen för Verner von Heidenstams bröllop, men bröllop skedde istället Lervik på norra delen av ön. Själva grottan är 8 meter lång och mellan 2 och 5 meter bred.

Föralinjen

Föralinjen var ett försök att skapa en försvarlinje, bestående av en kombination av kanal och krondike tvärsöver hela Öland. Planen var att den skulle gå mellan Djupavik på västsidan till Vässby på västsidan och i praktiken dela Öland.

Lilla Laxemar

Lilla Laxemar är en övernattningsstuga där det går att övernatta längs Ostkustleden. Ostkustleden är en 16 mil lång vandringsled som är uppdelad i 8 etapper.

Hjert och Tektors grotta

Hjert och Tektors grotta ligger i Oskarshamn. Här sägs Hjert och Tektors, som var skyldiga till både rån och mord ha gömt sig.

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Flakgrottan är en häftig plats! Kul att klättra runt på och under dessa enorma block. Mycket sitter löst så var försiktiga. En fin plats för en varm sommardag med bad och solnedgång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.