Fredrik VII:s grotta

Fredrik VII:s grotta ligger på Kullaberg i västra Skåne. Grottan har varit fokus för utgrävningar och det har slagits fast att grottan tidvis varit bebodd under vikingatid och tidig medeltid.

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC3EKJD_fredrik-vii-grotta?guid=bf6cef46-f1c8-45e6-978f-2b149bb840e4

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/02f09026-85d2-43fe-98b1-ec74a37339ad

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Fredrik VII:s grotta

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Större Josefinelustgrottan

Större Josefinelustgrottan är en grotta som ligger på Kullaberg i västra Skåne. Grottan är en populär utflykt och är inredd med bänkar. Namnet har platsen och grottan fått efter Oscar I:s drottning Josefina.

Mindre Josefinelustgrottan

Mindre Josefinelustgrottan är en grotta som ligger på Kullaberg i västra Skåne. Grottan och platsen har fått sitt namn från drottning Josefine, Oscar I:s hustru. Undersökningar har visat att grottan varit bebodd på stenåldern.

Trollhålet

Trollhålet en grotta som ligger på Kullaberg i Skåne. Trollhålet är den djupaste av grottorna som finns på Kullaberg och är uppmätt till 50 meter. För att komma till grottan, går man först ner till Josefinelust, sedan uppför trapporna och ner i nästa vik. Nere i viken får man klättra över klippblocken som ligger där och sedan går man längs klippväggen upp till grottan. Det finns en annan grottan strax innan man kommer fram till Trollhålet som heter Troll-luringen.

Oscar II:s grotta

Oscar II:s grotta, eller Oscarsgrottan, är en grotta som ligger vid Josefinelust på Kullaberg i Skåne. Grottan har fått sitt namn efter att Oscar II:e som kronprins besökt grottan 9 augusti 1868 och låtit hugga in sitt namnchiffer i grottans vägg.

Djupadalsgrottan

Djupadalsgrottan är en grotta som ligger på Kullaberg i västra Skåne.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.