Gäddtjärnskojan

Gäddtjärnskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Finnskogsleden i Hälsingland. Stugan är stor och rymlig och har sovslafar, eldstad, bänkbord och vedförråd. Intill kojan finns även dass och en källa där du kan fylla på vatten.

Finnskogsleden i Hälsingland är en 35 km lång led som går att dela upp i flera mindre sträckor. Utgångspunkten för hela leden är Annefors, ca 25 km sydväst om Bollnäs. Längs leden finns en stark anknytning till finnskogen med finnbosättningar, fäbodar och minnen av forna tiders skogsbruk.

Källa: https://www.naturkartan.se/sv/gavleborgs-lan/skogskoja-gaddtjarnskojan-finnskogsleden?guide_id=321

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Gäddtjärnskojan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Annefors skogskoja

Annefors skogskoja är en kolarkoja som ligger längs Finnskogsleden. Det går att övernatta i kojan och det finns även ett utedass i anslutning till kojan. Finnskogsleden är en 35 km lång led som går att dela upp i flera mindre sträckor. Längs leden finns en stark anknytning till finnskogen med finnbosättningar, fäbodar och minnen av forna tiders skogsbruk.

Rimetkojan

Rimetkojan är en övernattningsstuga som ligger i finnskogen söder om Bollnäs.

Belsåstornet

Belsåstornet är ett högt brandtorn på 20 meter som har en milsvid utsikt över de stora skogarna i Hälsingland.

Svartåstugan

Svartåstugan är en övernattningsstuga som ligger längs Svartån söder om Edsbyn.

Tjuvbergets brandtorn

Beskrivning saknas tyvärr för denna plats.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.