Gaustafallet

Gaustafallet fallet är ett vattenfall längs Vildmarksvägen och ligger inte mer än 100 meter från vägen. Scener ut Ronja Rövardotter spelade in vid detta vattenfall.

Gaustafallet
Gaustafallet

Källa: https://www.stromsund.se/5697.html

Källa: Eget besök på platsen

Karta till Gaustafallet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Festins grotta

Festins grotta ligger in norra delen av Jämtland i Bjurälvens karstområde. Grottan är ca 70 meter lång, men är ofta vattenfylld.

Bjurälven raststuga

Bjurälven raststuga är en övernattningsstuga belägen i Bjurälven naturreservat. Stugan är en enkel raststuga med bord och bänkar som är öppen för allmänheten.

Lergrottan

Lergrottan ligger i norra Jämtland i Bjurälvens karstområde.

Isgrottan

Isgrottan ligger i Bjurälvens karstområde i norr Jämtland. Grottan som är 30 meter lång och 15 meter djup har två ingångar, men den enda alltid blockerad av is. För att komma in i grottan måste man fira ner sig med rep i den ingång som inte är blockerad. Ca 10 meter in i grottan kommer man till ett rum där en annan gång leder mot den blockerade ingången.

Dolinsjögrottan

Dolinsjögrottan är den längsta undervattensgrottan i Sverige och ligger i Bjurälvens karstområde i norra Jämtland. Grottan har hittills uppmätts till 2432 meter. Grottan utforskas vidare varje vinter av Expedition Bjurälven.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.