Gollums grotta

Gollums grotta ligger i Balesuddens naturreservat söder om Örnsköldsvik. Grottan är en spricka som löper 30 meter in i berget.

Tips på en grotta med sagokänsla från Balesuddens naturreservat!Visste du förresten att Västernorrlands län har 217…

Posted by Naturum Höga Kusten on Wednesday, October 7, 2020

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/download/18.6a8f491016b944a8cbe2d5e3/1566911754006/Balesudden%20-%20en%20naturinventering.pdf

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Gollums grotta

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Bodviken

Bodviken är en övernattningsstuga som ligger i Balesuddens naturreservat. Reservatet är relativt stort på 923 hektar och bildades 1985 för att bevara ett kustanknutet skogs- och hällmarkslandskap i orört skick där växtlighet och djurliv får utvecklas fritt.

Köpmanholmen

Köpmanholmen är en övernattningsstuga som ligger i Höga kustenleden. Höga kustenleden är en 13 mil lång vandringsled som går igenom varierad och kuperad terräng i Höga kusten. Leden är en blandning av vandring på väg och stig, många underbara utsikter, fina stränder och orörda skogar.

Trysunda malmgrotta

Trysunda malmgrotta ligger på ön Trysunda söder om Örnsköldsvik. I grotta har det i början av 1900-talet pågått grytning av Vanadin. Positionen pekar ut en gammal ångmaskin som hörde till gruvbrytningen.

Förnätra gruva

Förnätra gruva är en gammal nickel- och koppargruva söder om sydost om Örnsköldsvik. Förnätra gruva Källa: https://app.

Småtjärnsstugan

Småtjärnsstugan är en övernattningsstuga som ligger i Höga kustenleden. Vid Småtjärnsstugan finns ett härbre med två britsar, kamin, bänkar och bord.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.