Götsboda grotta

Götsboda grotta som också kallas Götsboda skreva eller Rövarskreven är en grotta som ligger sydväst om Kvillsfors mellan Målilla och Vetlanda. Grottan ligger i den norra delen av en bergsskreva.

Det finns flera berättelser som grottan, i dess yttersta ände i norr ska ett guldbord än gång stått. Silverskatter sägs vara gömda i grottan och längst ner i grottans botten ska det finnas ett runt bord med en höna av guld.

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC59J1B

Källa: Svenska Grottor

Källa: https://speleo.se/archive/Grottor_i_Sverige.pdf

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Skir%C3%B6_socken

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Götsboda grotta

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Pukaskåragrottan

Pukaskåragrottan är en horisontell klyftgrotta som slutar i en kammare på 4x2 meter med 3 meters takhöjd. Grottan har i ofredstid använts som gömställe. Ett annat namn för grottan är Jättestugan.

Fridhems guldgruva

Fridhems guldgruva består av en en ca 25 meter lång stollgång, inne i gruvan finns två korta gruvorter åt sidan. Gruvan idag är helt övergiven, man får leta sig fram genom skogen för att hitta den. På platsen finns inga skyltar eller information. Inne i stollgången vid Fridhems guldgruva

Uhrs vagnbod

Uhrs vagnbod är en grotta som ligger mellan Vetlanda och Målilla. Grottan ligger under ett klippblock.

Korsme kyrka

Korsme kyrka som också kallas Kallmyrkyrkan är en grotta som ligger nordväst om Virserum. Grottan är en blockgrotta som bildats av stenblock som lutar mot varandra.

Djupaskuran

Djupaskuran är en sprickdal som är 20 meter djup och ungefär 200 meter lång. Höglandsleden som går längs skurans botten är det enklaste sättet att ta till sig platsen. Källa: Eget besök på platsen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.