Grams grotta

Grams grotta ligger strax söder om Hallsberg. Grottan är ungefär tre meter bred och fem meter djup. Det sägs att en luffare som kallats Grams bott i grottan.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/febe17fa-c4f9-4762-8baa-0fefa1fc0fca

Källa: http://wikimapia.org/33783018/sv/Grams-grotta

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Grams grotta

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Jättabergsporten

Jättabergsporten är en grotta som ligger söder om Hallsberg. Grottan är ungefär 2 meter hög och 3 meter djup. Det sägs att detta är porten in till fängelsehålan där en jätte hålls fången inne i berget.

Kvickens håla

Kvickens håla är en mindre grotta som ligger sydväst om Hallsberg. Grottan är ungefär 3 meter lång, 0.8 meter bred och 1.5 hög. Det berättas att en kyrktjuv som kallades Kvicken och levdes i slutet på 1700-talet efter ett inbrott gömde sig i grottan. Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/ef86fb8c-88b0-447c-a6f1-a025e5ce5533

Fläskberget

Fläskberget ligger söder om Hallsberg och grottorna är ett antal smågrottor i en samling block.

Dovra kyrka

Dovra kyrka ligger i Dovradalen sydväst om Kumla. Dovra kyrka är inte direkt en grotta utan mer en imponerande utskjutande klippa som bildar ett tak.

Löskakvinnans grotta

Löskakvinnans grotta ligger sydväst om Kumla. Grottan är ungefär 3 meter gånger 1.5 meter. Inuti grottan finns en eldstad. Det sägs att en piga med sex barn har bott i grottan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.