Granvågsniporna

Granvågsniporna är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Granvågsniporna naturreservat. Granvågsniporna naturreservat är ett av Ådalens vackraste partier och reser sig tre kullar (nipor) som mäktiga vaktposter vid Ångermanälven. I reservatet finns lättgångna vandringsstigar, rastplatser, raststuga och tillgänglighetsanpassat dass. Uppifrån krönen är utsikten storslagen över älven och omgivande landskap.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasternorrland/besoksmal/naturreservat/granvagsniporna.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Granvågsniporna

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Brandtornet Anna

Brandtornet Anna ligger på Lidberget sydväst om Sollefteå. Tornet byggdes för brandbevakningstorn 1938 och bemannades av Nils Herman Nilsson som bodde i stugan vid tornet. https://www.instagram.com/p/CO0UrUlBctA/ Källa:

Dörabergsgrottan

Beskrivning saknas tyvärr för denna plats.

Mobodarna

Mobodarna är en fäbodvall där det går att övernatta och ligger i Oringsjö naturreservat. Oringsjö naturreservat är ett 129 hektar stort område som är naturskyddat sedan 1985. Syftet med reservatet är att bevara biologisk mångfald och en värdefull naturskogsmiljö, samt de natur- och kulturmiljöer som är knutna till fäboden Mobodarna.

Nävernäsans brandtorn

Källa: https://hogakusteninland.com/vandring/navernasan

Nävernäsans raststuga

Nävernäsans raststuga är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Nävernäsans naturreservat. Nävernäsans naturreservat är ett friluftsområde med en höjd på över 500 meter över havet och utsikt från berget Nävernäsans topp som är imponerande, särskilt om man vågar klättra upp i tornet. Reservatet omfattar även sydsluttningens barrskog samt i norr några mindre myrar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.