Gräsbergsgrottan

Gräsbergsgrottan är en grotta nordost om Halmstad. Ingången till grottan består av en 2 meter smal gång och innanför öppnar sig berget till en sal.

Sägnen berätter att på hemmanet Moshults ägor finns ett berg med en grottlik öppning som leder in till trollens salar. Det skall vara tre kammare, i den innersta ligger en orm och vaktar en silverskatt. En skogshuggare skall ha lockats dit av ett skogsrå för att aldrig komma tillbaks.

Källa: http://www.kringla.nu/kringla/objekt?referens=raa/fmi/10150601830001

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GCPVV1

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/c5d9f354-17fb-4519-abf8-3e0f79f7a762

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Gräsbergsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Moshulta grotta

Moshulta grotta ligger nordost om Halmstad. Grottan ligger vid foten av en va 5 meter hög klippvägg. Grottan är drygt fyra meter bred och höjden varierar mellan drygt en meter och nästan 4 meter.

Vargaklyftorna

Vargaklyftorna är en grotta nordost om Halmstad. Grottan ligger i ett område med uppsprucken granit och är 5.4 meter lång. Det berättas att vargar tidigare hållit till i detta området.

Grottan i Kistehallen

Grottan i Kistehallen ligger nordost om Halmstad. Grottan som är ca 3 meter lång ligger under ett stort flyttblock som kallas Kistehallen.

Drakgrottan

Drakgrottan ligger nordost om Halmstad. Grottan är en blockgrottan under fem stora block.

Uvbergsgrottan

Uvbergsgrottan ligger nordost om Halmstad vid Oskarström. Grottan är skapad av en överhängande klippa och ligger på Uvbergets västsida.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.