Gräsbergsgrottan

Gräsbergsgrottan är en grotta nordost om Halmstad. Ingången till grottan består av en 2 meter smal gång och innanför öppnar sig berget till en sal.

Sägnen berätter att på hemmanet Moshults ägor finns ett berg med en grottlik öppning som leder in till trollens salar. Det skall vara tre kammare, i den innersta ligger en orm och vaktar en silverskatt. En skogshuggare skall ha lockats dit av ett skogsrå för att aldrig komma tillbaks.

Källa: http://www.kringla.nu/kringla/objekt?referens=raa/fmi/10150601830001

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GCPVV1

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/c5d9f354-17fb-4519-abf8-3e0f79f7a762

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Gräsbergsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Uvbergsgrottan

Uvbergsgrottan ligger nordost om Halmstad vid Oskarström. Grottan är skapad av en överhängande klippa och ligger på Uvbergets västsida.

Kristoffers stuga

Kristoffers stuga är en grotta strax utanför Torup. Grottan är ungefär fyra meter lång, knappt en meter bred och en och en halv meter hög. Grottan gör en böj och är mycket trång.  Namnet ska grottan ha fått ifrån en man vid namn Kristoffer som använt grottan som tillflykt under krigstider. I grottan ska man har funnit en mynt från Erik XIV tid.

Bosgårdsfallet

Bosgårdsfallet är ett vattenfall på 11 meter i Bosgårdsån mellan Ivesjön och Nissan. Fallet ligger strax väster om Torup i Hylte kommun. https://www.instagram.com/p/B7gWYTwFYOl/?utm_source=ig_web_copy_link

Skogagrottan

Skogagrottan ligger strax öster om Simlångsdalen. Grottan är delvis konstruerad av kallmurade stenar. Enligt traditionen ska det bott människor i grottan.

Danska Fall

Danska Fall ligger öster om Halmstad i Simlångsdalen, i Halmstads. Vattenfallet har en fallhöjd av cirka 35 meter. Namnet Danska fall kommer från en sägen som berättar att efter slaget vid Fyllebro den 17 augusti 1676 i kriget mellan Sverige

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.