Grotta vid Fröslunda

Grotta vid Fröslunda ligger norr om Västerås. Grottan är en blockgrotta som är 4 gånger 2 meter.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/911c4cab-1a41-44b6-8a4b-5deb3d164f6b

Källa: https://digitaltmuseum.se/0210110411406/flyttblock-fornlamning-raa-18-froslunda-haraker-socken

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Grotta vid Fröslunda

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Rövargrottan

Rövargrottan ligger norr om Västerås. Om Rövargrottan berättas att här gömde sig fredlösa bönder från Erik Nilsson Pukes här, som i mitten på 1400-talet tog sin tillflykt till grottan. Detta för att undkomma Karl Knutsson Bondes män.

Skålbystugan

Skålbystugan är en övernattningsstuga som ligger längs Bruksleden. Stugan har fyra bäddar och en kamin och ligger på en liten höjd i skogskanten. Bruksleden är en vandringsled som går genom Bergslagen och Dalarna och är totalt 270 km lång.

Rövallskojan

Rövallskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Bruksleden. Stugan står öppen för den som vill ta en rast eller övernatta. Bruksleden är en vandringsled som går genom Bergslagen och Dalarna och är totalt 270 km lång. Etapp 7 på Bruksleden går mellan Långsjön och Ramnäs, via Rövallskojan. Du passerar i kanten på Orrmossen och kommer därefter fram till Rövallskojan, en liten stuga i en glänta i skogen.

Malt-Bengts grotta

Malt-Bengts grotta ligger i Uppland väster om Fjärdhundra. Grottan sägs varit tillhåll för Malt-Bengt, fredlös tjuv och förbrytare, troligen i slutet av 1700-talet eller början på 1800-talet.

Mattssons torn

Mattssons torn ligger väster om Sala. Tornet liknar till visst del ett brandtorn, men det är byggt 1981 av en radioamatör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.