Grottan i Landsberget

Grottan i Landsberget är en mindre grotta öster om Skinnskatteberg. Grottan är ca 5 meter lång och med en höjd på en meter. I närheten finns flera andra mindre håligheter och nischer.

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC2A6QJ

Källa: Svenska Grottor

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Grottan i Landsberget

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Landsbergets Brandtorn

Landsbergets Brandtorn ligger sydost om Fagersta. Tornet byggdes 1938 och är 16 meter högt och byggt i järn.

Stora Trehörningen

Stora Trehörningen är en övernattningsstuga belägen längs Bruksleden. Stugan ligger vid sjön Norra Morsjön. Bruksleden är en vandringsled som går i en västlig båge via Surahammar, Skinnskatteberg och Fagersta.

Rudtjärnsgrottan

Rudtjärnsgrottan ligger öster om Skinnskatteberg. Grottan som har en kartlagd längd av 160 meter är ett av Västmanlands största grottsystem. Grottan har ett antal ingångar och många är sammanbundna med varandra. Grottan är ganska kompakt med gott om krypmöjligheter. Uppskattningsvis är höjdskillnaden mellan högsta blocket och djupaste punkten i grottan runt 10 meter. I komplexet finns även en del mindre salar. I grottan är det draget ett snöre som man kan följa runt de olika gångarna och salarna tills man kommer ut i andra änden. Det finns även några mindre grottor att upptäcka bland blocken https://www.instagram.com/p/4PlVxin2iV/?utm_source=ig_web_copy_link Källa:

Brudslöjan

Brudslöjan är Västmanlands högsta vattenfall med en fallhöjd på 5 meter. Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vastmanland/besoksmal/naturreservat/kraksten.html

Stenbjörnskojan

Stenbjörnskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Bruksleden. Bruksleden är en vandringsled som går genom småkuperad vildmarksterräng och karaktäriseras av de många mossar och våtmarker man passerar. Leden går i stort sett enbart på skogsstigar, undantaget två kortare sträckor på grusväg. Stenbjörnskojan är en gammal skogs-arbetarkoja med stall från 1930-talet och används nu som rast- och övernattningsstuga. Leden går upp på Stenbjörns-berget från kojan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.