Grottan i Navarsviken

Grottan i Navarsviken ligger strax sydväst om gränsen till Norge. Grottan är ungefär fem meter bred vid öppningen och ungefär sju meter djup och som mest tre meter hög. I grottan finns en eldstad. Enligt sägnen ska en elak kärring tvingat sin gubbe att bo i denna grotta.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/93c05b11-49a9-4821-8f28-a6a94c475c48

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Grottan i Navarsviken

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Täljstensberget

Täljstensberget är ett gammalt täljstensbrott norr om Töcksfors i Värmland. På platsen finns en kallmurad underjordisk kammare. Någon har också huggit upp ansikten i klippväggen.

Klöftasprecka

Klöftasprecka är en förkastningspricka som ligger vid Koppom väster om Arvika. Sprickan är ungefär 40 meter lång, en och en halv meter bred och 15 meter djup.

Varsbo kyrka

Varsbo kyrka är en grotta som ligger norr om Årjäng. Grottan är sex meter lång, tre meter hög och har en bredd av som mest två och en halv meter.

Bryelsegrottan

Bryelsegrottan är en isgrotta i Värmland. Eftersom grottan skapas av is finns den bara när det finns is. Sommartid är det en utskjutande klippa.

Ivanssons Bilskrot i Båstnäs

Ivanssons Bilskrot i Båstnäs ligger söder om Töcksfors i Värmland, nära den norska gränsen. Här startade bröderna Ivansson 1956 en bilskrot. En stor del av kunderna kom från Norge som innan de norska oljefyndigheter hade en pressad ekonomi. Bilskroten gick under många är bra, men när norrmännen under 1970-talet fick bättre ekonomi så gick det allt sämre för bilskroten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.