Grottan på Motjärnsberget

Grottan på Motjärnsberget är en mindre grotta som ligger nordväst om Sundsvall. Grottan ligger svårtillgängligt och är ungefär fem meter stor och ligger under ett två meter högt överhäng. Enligt sägnen har grottan varit tillhåll för rövare.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/42a752d9-2a73-4d5a-9dfd-a7dde64751db

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Grottan på Motjärnsberget

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Svarttjärnsmyran

Svarttjärnsmyran är en stuga där det går att övernatta och ligger i Sundsjöåsens naturreservat. Sundsjöåsens naturreservat ligger i en brant sluttning mot Indalsälven och sträcker sig ända upp till topparna på platån ovanför. Höjdskillnaden är hela 430 meter.

Storbergets raststuga

Storbergets raststuga är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Storbergets naturreservat. Storbergets naturreservat ligger 6 kilometer sydväst om Sörforsa och omfattar 182 hektar varav 181 hektar är landareal och 1 hektar vatten. Berget ligger på gränsen mellan bergkullterrängen i väster och det flacka kustlandskapet i öster.

Nilsböle

Nilsböle är en övernattningsstuga där det går att övernatta och ligger längs Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled är en av Sveriges mest klassiska kanotleder och sträcker sig från länsgränsen ner till Liden. Leden är smal och ringlande i sitt övre lopp mellan branta bergsidor och vid Liden vidgas dalgången plötsligt.

Lars Månskammaren

Lars Månskammaren är en grotta som ligger väster om Sundsvall. Grottan har bildats av ett stenblock som lutar mot en bergsvägg. Rummet som bildats är ungefär fem gånger en meter stort och ca fem meter högt. Rummet är öppet i båda ändarna. Ungeför 20 meter västerut finns ytterligare en mindre grotta. Enligt sägnen så höll stortjuven Lars Månsson höll till här då han inte stal boskap.

Hallstabergsstugan

Hallstabergsstugan är en övernattningsstuga som ligger på Hallstaberget. Hallstaberget är en av de 400 topparna i Sundsvall som erbjuder fantastiska möjligheter för friluftsliv. Stugan byggdes 1934 av Indals hembygdsförening och har en magnifik utsikt över Indalsälven. Det finns även en grillplats och ved i vedbod strax intill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.