Grottan på Motjärnsberget

Grottan på Motjärnsberget är en mindre grotta som ligger nordväst om Sundsvall. Grottan ligger svårtillgängligt och är ungefär fem meter stor och ligger under ett två meter högt överhäng. Enligt sägnen har grottan varit tillhåll för rövare.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/42a752d9-2a73-4d5a-9dfd-a7dde64751db

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Grottan på Motjärnsberget

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Lars Månskammaren

Lars Månskammaren är en grotta som ligger väster om Sundsvall. Grottan har bildats av ett stenblock som lutar mot en bergsvägg. Rummet som bildats är ungefär fem gånger en meter stort och ca fem meter högt. Rummet är öppet i båda ändarna. Ungeför 20 meter västerut finns ytterligare en mindre grotta. Enligt sägnen så höll stortjuven Lars Månsson höll till här då han inte stal boskap.

Horn-Per grottan

Horn-Per grottan ligger på Råberget norr om Kovland utanför Sundsvall. Grottan ligger under ett överhäng och är ungefär fyra meter bred och tre meter djup. Enligt legenden bodde en man som hette Horn-Per i denna grotta då han var jagad av polis och länsman.

Björnidet

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC8A71

Klevskrevsgrottan

Klevskrevsgrottan ligger vid Skölesklevarna väster om Matfors. Grottan ligger i en skreva och är 16 meter djup.

Klevstensgrottan

Klevstensgrottan ligger vid Skölesklevarna väster om Matfors. Grottan är fjorton meter djup. I närheten finns ytterligare tre grottor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.